Za 45 radnih mjesta u UIO stiglo 346 prijava

M. Mi.
Za 45 radnih mjesta u UIO stiglo 346 prijava

Banjaluka - Na javni poziv Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH za zapošljavanje 45 radnika na neodređeno vrijeme stiglo je čak 346 prijava.

Kandidate koji su ispunili uslove i dostavili urednu dokumentaciju 3. novembra očekuje pismeni dio testiranja u prostorijama Pravnog fakulteta u Banjaluci. Nakon toga slijedi izbor onih koji će biti zaposleni.

UIO je u ovom javnom pozivu tražio administrativne radnike, saradnike za naplatu prihoda, obradu trezorskih obrazaca i plata, akcizne markice i oduzetu robu, te carinike. Takođe, biće zaposleni i knjigovođa, arhivar, recepcioner-čuvar, voditelj pisarnice i radnici za održavanje opreme, elektro i mašinskih instalacija.

Pored ovog javnog poziva, Agencija za državnu službu BiH raspisala je 10. oktobra poziv za prijem 69 radnika u UIO, a oni koji prođu na konkursu i dobiju posao imaće platu od 1.000 do 1.545 maraka.

U UIO objašnjavaju da su konkursi raspisani jer se već duže vrijeme bore sa nedostatkom službenika.

- Prema sistematizaciji u UIO postoji 2.716 radnih mjesta, a trenutno imamo 2.450 radnika. Nedostaje nam službenika jer je samo ove i prošle godine više od 50 njih otišlo u penziju. Pored toga, zbog bolovanja i trudničkog svakog mjeseca sa posla je odsutno oko 100 ljudi - kazao je načelnik Odjeljenja za komunikacije u UIO Ratko Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana