За 45 радних мјеста у УИО стигло 346 пријава

М. Ми.
За 45 радних мјеста у УИО стигло 346 пријава

Бањалука - На јавни позив Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ за запошљавање 45 радника на неодређено вријеме стигло је чак 346 пријава.

Кандидате који су испунили услове и доставили уредну документацију 3. новембра очекује писмени дио тестирања у просторијама Правног факултета у Бањалуци. Након тога слиједи избор оних који ће бити запослени.

УИО је у овом јавном позиву тражио административне раднике, сараднике за наплату прихода, обраду трезорских образаца и плата, акцизне маркице и одузету робу, те царинике. Такође, биће запослени и књиговођа, архивар, рецепционер-чувар, водитељ писарнице и радници за одржавање опреме, електро и машинских инсталација.

Поред овог јавног позива, Агенција за државну службу БиХ расписала је 10. октобра позив за пријем 69 радника у УИО, а они који прођу на конкурсу и добију посао имаће плату од 1.000 до 1.545 марака.

У УИО објашњавају да су конкурси расписани јер се већ дуже вријеме боре са недостатком службеника.

- Према систематизацији у УИО постоји 2.716 радних мјеста, а тренутно имамо 2.450 радника. Недостаје нам службеника јер је само ове и прошле године више од 50 њих отишло у пензију. Поред тога, због боловања и трудничког сваког мјесеца са посла је одсутно око 100 људи - казао је начелник Одјељења за комуникације у УИО Ратко Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана