Vrijeme i dalje nestabilo

Srna
Vrijeme i dalje nestabilo

Banjaluka - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, a popodne nestabilno uz pljuskove sa grmljavinom.

Ujutro i prijepodne biti promjenljivo oblačno, sa maglom oko rijeka i u kotlinama, a u Hercegovini i jugozapadnim krajevima oblačnije, uz kišu ponegdje, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana će češća kiša i pljuskovi sa grmljavinom, najprije biti na zapadu i sjeveru, a potom i u većini krajeva.

Jutarnja temperatura od osam do 13, na planinama od pet, a najviša dnevna od 17 do 24, na planinama od 15 stepeni Celzijusovih.

Vjetar slab do umjeren, južni i jugozapadni, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Danas poslijepodne očekuje se nestabilno vrijeme, uz lokalne pljuskove u sjevernom pojasu zemlje, a rijetki pljuskovi će se javiti na jugu.

Temperatura u 14.00 časova: Bjelašnica četiri, Ivan Sedlo 12, Čemerno 13, Kalinovik 14, Gacko, Nevesinje, Mrakovica, Han Pijesak, Livno 15, Krupa na Uni, Mrkonjić Grad, Sokolac, Bugojno 16, Šipovo, Foča, Sarajevo 17, Srbac,Novi Grad, Bileća, Višegrad, Ribnik, Rudo, Bihać, Mostar, Tuzla 18, Zvorik, Trebinje 19, Brčko, Gradačac, Sanski Most, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Srebrenica 20, Neum 21, Grude 22 stepena Celzijusova.

U utorak, 21. maja, jutro će biti pretežno oblačno i uglavnom suvo, a tokom dana promjenljivo, uz sunčane intervale, a popodne nestabilno sa kišom ili pljuskovima na istoku i sjeveroistoku. Jutarnja temperatura od šest do 11, na planinama od tri, a najviša dnevna od 16 do 21, na planinama od 13 stepeni.

U srijedu, 22. maja, ujutro u sjevernim krajevima biće oblačno i suvo, a u ostalim predjelima promjenljivo uz sunčane intervale. Tokom dana pretežno oblačno uz povremenu kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom. Jutarnja temperatura od šest do 11, na jugu 13, a najviša dnevna od 17 do 23, na planinama od 15 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana