Vrhunska vina i ukusni zalogaji raj za nepce

Agencije
Vrhunska vina i ukusni zalogaji raj za nepce

Banjaluka - Ljubitelji dobre kapljice uživali su u vrhunskim vinima iz više od 60 vinarija iz BiH, okruženja i svijeta, kao i u ukusnim zalogajima 25 gastro izlagača koji su se predstavili na Internacionalnom vinskom i gastro festivalu “Vinosaur 2018”.

Ovaj dvodnevni festival, koji je održan u ugodnom ambijentu turističko-ugostiteljskog kompleksa “Stara Ada - Ostrvo”, organizovala je kompanija “Frutela grupa” iz Banjaluke.

- Ovo je 11. po redu “Vinosaur”, koji se održava na novoj lokaciji, a vratili smo i stari termin, majski. Ove godine nudimo novi koncept i sadržaje i nikad veći broj izlagača - rekao je direktor kompanije “Frutela grupa” Nenad Malešević u četvrtak na otvaranju ove manifestacije.

Osim poznatih vinarija, predstavili su se i proizvođači vinskog aksesoara i opreme koja prati ovu branšu, a prvi put je održan i kuvarski šou.

Vlasnik vinarije “Podrumi Vukoje” Radovan Vukoje rekao je da njihova vinarija učestvuje na ovom festivalu koliko on i postoji, te da će predstaviti više od 20 vrsta vina koja su prisutna na tri kontinenta.

- Ovo je najbolja manifestacija ove vrste u zemlji, na kojoj se okupi veliki broj vinarija. Mi kao najbolja vinarija u jugoistočnoj Evropi želimo da upravo na našem prostoru predstavimo sve svoje najbolje proizvode i novitete - rekao je Vukoje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana