Врхунска вина и укусни залогаји рај за непце

Агенције
Врхунска вина и укусни залогаји рај за непце

Бањалука - Љубитељи добре капљице уживали су у врхунским винима из више од 60 винарија из БиХ, окружења и свијета, као и у укусним залогајима 25 гастро излагача који су се представили на Интернационалном винском и гастро фестивалу “Виносаур 2018”.

Овај дводневни фестивал, који је одржан у угодном амбијенту туристичко-угоститељског комплекса “Стара Ада - Острво”, организовала је компанија “Фрутела група” из Бањалуке.

- Ово је 11. по реду “Виносаур”, који се одржава на новој локацији, а вратили смо и стари термин, мајски. Ове године нудимо нови концепт и садржаје и никад већи број излагача - рекао је директор компаније “Фрутела група” Ненад Малешевић у четвртак на отварању ове манифестације.

Осим познатих винарија, представили су се и произвођачи винског аксесоара и опреме која прати ову браншу, а први пут је одржан и куварски шоу.

Власник винарије “Подруми Вукоје” Радован Вукоје рекао је да њихова винарија учествује на овом фестивалу колико он и постоји, те да ће представити више од 20 врста вина која су присутна на три континента.

- Ово је најбоља манифестација ове врсте у земљи, на којој се окупи велики број винарија. Ми као најбоља винарија у југоисточној Европи желимо да управо на нашем простору представимо све своје најбоље производе и новитете - рекао је Вукоје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана