Врбасом у дајак-чамцима крстарило 200 људи

Ј. П.
Врбасом у дајак-чамцима крстарило 200 људи

Бањалука - Чланови Дајак клуба из Бањалуке провозали су јуче ријеком Врбас више од 200 грађана, који су се одазвали на позив за традиционалну промотивну вожњу дајак-чамцима.

Предсједник Дајак клуба Андреј Замоло рекао је да с циљем популаризације дајакаштва већ шесту годину организују бесплатну вожњу овим чамцима.

- Од када смо 2010. године основали Дајак клуб, с циљем промоције дајак-чамца, као једног од симбола града, у августу организујемо промотивне вожње грађана. Из године у годину све је већи број људи који долазе да уживају у Врбасу и осјете чари вожње дајак-чамцем. Интересантно је да осим Бањалучана долазе и становници сусједних градова, па превеземо 200 до 250 људи - рекао је Замоло.

Он је казао да је повишен ниво Врбаса отежавао вожњу, али није спријечио одржавање скупа.

- Углавном долазе људи који се никада раније нису возили овом врстом чамаца, па би била штета ускратити им тај доживљај - казао је Замоло.

Цвита Кнежић из Бањалуке, која је на вожњу чамцем дошла са момком, каже да је ово једна од љепших акција у граду.

- Никада се раније нисам возила дајак-чамцем и веома је лијепо што су момци из Дајак клуба организовали промотивну вожњу. Предиван је осјећај. Иако нисам неки пливач, нисам се бојала и уживала сам у тих 15 минута, колико траје промо-тура - казала је Кнежићева и истакла да ће и догодине поново доћи, јер је штета живјети у Бањалуци, а љети не уживати у вожњи дајак-чамцем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана