Возачи опрез - клизави коловози

Срна
Возачи опрез - клизави коловози

Бањалука - У већини крајева Републике Српске коловози су мокри и клизави, у вишим предјелима и преко планинских превоја има угаженог снијега, а поледице посебно преко планинских превоја, као и на прилазу мостовима и тунелима, упозоравају из Ауто-мото савеза Српске.

Саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила због изливања ријеке Саве у мјесту Гашница на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица.


Саобраћај је због сњежних сметова обустављен на регионалном путу Кифино Село-Улог-Кланци преко превоја Морине.

На дионици магистралног пута Приједор-Нови Град у мјесту Драготиња оштећена је лијева саобраћајна трака из правца Приједора.

Због изливања ријеке Сане обустављен је саобраћај на путним правцима Благај-
Јапра-Волар у мјесту Витасовци и Благај-Радомировацм, те Урије-Шућа, у Улици Меше Селимовића и Тукови-Волар.

Саобраћај се одвија наизмјенично једном траком на дионици регионалног пута Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

Саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен на регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац.

Одрони земље или камења на коловоз учестали су на свим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, а посебан опрез неопходан је на путним правцима Карановац-Кнежево-Угар, Карановац-Црна Ријека-Мркоњић Град, Сарајево-Фоча, Фоча-Шћепан Поље, Фоча-Гацко, Зворник-Коњевић Поље, Каракај-Цапарде, Вишеград-Устипрача-Рогатица и Вишеград-Бродар-Рудо.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор, у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, због изградње ауто-пута, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

Због санације, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

У току су радови на дионици магистралног пута Лончари-Брчко један и Брчко два -Доња Буковица, због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из првца Брчког.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због нових падавина и засњеженог коловоза јутрос се спорије саобраћа и у Федерацији БиХ, посебно на путним правцима Сарајево-Олово-Кладањ Тарчин-Коњиц, Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље, Нови Травник-Бугојно, Травник-Доњи Вакуф, Ливно-Купрес-Бугојно, Бихаћ-Кључ, Босански Петровац-Дрвар.

Додатне потешкоће на путевима на подручју Бихаћа и Босанског Петровца ствара јак вјетар који формира сњежне наносе.

Посебан опрез због поледице неопходан је у вишим предјелима, као и на мостовима, вијадуктима и прилазима тунелима.

Додатан опрез због одрона неопходан је на путним правцима Бихаћ-Босанска Крупа, Коњиц-Мостар, Бугојно-Нови Травник, Рогатица-Вишеград и Турбе-Карановац.

На ауто-путу А-1, дионици Сарајево запад-Лепеница, због активног клизишта на локалитету Бан Брдо, саобраћај је преусмјерен из возне у претицајну траку у тунелу Игман, као и на мјесту радова.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања.

Саобраћај је обустављен за теретна возила са приколицом и шлепере на граничним прелазима Изачић и Каменско, због зимских услова за вожњу у Хрватској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана