Vodu dobilo 150 domaćinstava na Manjači

Srna
Vodu dobilo 150 domaćinstava na Manjači

Banjaluka - Na Manjači je danas pušten u rad vodovodni podsistem "Vulini", u koji je uloženo 1,1 miliona KM i zahvaljujući kojem je vodu dobilo 150 domaćinstava u selima Lokvari, Sladojevići i Dujakovići.

Podsistem su pustili u rad predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović i kandidat SNSD-a, SP i DNS-a za gradonačelnika Banjluke Igor Radojičić.


Dodik je rekao da se obezbjeđivanjem vode stvaraju uslovi za kvalitetniji život stanovnika ovog područja, ali i povratak onih koji su se odselili.

"Ponosan sam na generacije onih koji su radili na tome da ljudima ovdje vratimo povjerenje", rekao je Dodik, ističući da je za vrijeme bivše Jugoslavije i izgradnjom vojnog poligona prekinut razvoj Manjače.

Kada je riječ o infrastrukturi, Dodik je naglasio da je SNSD Manjači, posredstvom gradskih vlasti, obezbijedio sve ono što joj je komunistička vlast oduzela, a SDS nije nadoknadio.

"Danas Manjača izgleda sređeno sa svom infrastrukturom - od struje, vode, do puteva i u neposrednoj blizini grada stvaraju se uslovi za kvalitetan život", rekao je Dodik.

Gavranović je zahvalio svima koji su pomogli da se izgradi vodovod "Vulini" u koji je uloženo 1,1 miliona KM.

On je najavio da će, kada je riječ o platou Manjače, sa priključkom za Lusiće i buster stanicom, čija će izgradnja početi za 10 dana, vodu dobiti još 30 domaćinstava.

Radojičić je rekao da je plato Manjače veći dio infrastrukture dobio u Republici Srpskoj, za razliku od perioda u prethodnoj državi kada se ovo područje uglavnom raseljavalo.

"Treba još ulagati i na platou Manjače i u drugim područjima grada Banjaluka i to će svakako biti prioriteti u narednom periodu", naglasio je Radojičić.

Direktor banjalučkog Centra za razvoj i unapređenje sela Milenko Šarić rekao je da je vodovodnim podsistemom "Vulini" završeno 130, od ukupno 140 kilometara vodovodne mreže koja treba da pokrije sva naselja na području Manjače i šire.

"Ovo je samo dio velikog projekta vodosnabdijevanja seoskih područja u Banjaluci u koji je uloženo više od 130 miliona KM", rekao je Šarić.

Sa prepumpne stanice u Vulinima snabdijevaće se i dvadesetak domaćinstava sela Đuričići, koje pripada opštini Ribnik.

Na svečanosti otvaranja vodovodnog podsistema "Vulini" okupio se veliki broj stanovnika Manjače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana