Воду добило 150 домаћинстава на Мањачи

Срна
Воду добило 150 домаћинстава на Мањачи

Бањалука - На Мањачи је данас пуштен у рад водоводни подсистем "Вулини", у који је уложено 1,1 милиона КМ и захваљујући којем је воду добило 150 домаћинстава у селима Локвари, Сладојевићи и Дујаковићи.

Подсистем су пустили у рад предсједник Републике Српске Милорад Додик, градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић и кандидат СНСД-а, СП и ДНС-а за градоначелника Бањлуке Игор Радојичић.


Додик је рекао да се обезбјеђивањем воде стварају услови за квалитетнији живот становника овог подручја, али и повратак оних који су се одселили.

"Поносан сам на генерације оних који су радили на томе да људима овдје вратимо повјерење", рекао је Додик, истичући да је за вријеме бивше Југославије и изградњом војног полигона прекинут развој Мањаче.

Када је ријеч о инфраструктури, Додик је нагласио да је СНСД Мањачи, посредством градских власти, обезбиједио све оно што јој је комунистичка власт одузела, а СДС није надокнадио.

"Данас Мањача изгледа сређено са свом инфраструктуром - од струје, воде, до путева и у непосредној близини града стварају се услови за квалитетан живот", рекао је Додик.

Гаврановић је захвалио свима који су помогли да се изгради водовод "Вулини" у који је уложено 1,1 милиона КМ.

Он је најавио да ће, када је ријеч о платоу Мањаче, са прикључком за Лусиће и бустер станицом, чија ће изградња почети за 10 дана, воду добити још 30 домаћинстава.

Радојичић је рекао да је плато Мањаче већи дио инфраструктуре добио у Републици Српској, за разлику од периода у претходној држави када се ово подручје углавном расељавало.

"Треба још улагати и на платоу Мањаче и у другим подручјима града Бањалука и то ће свакако бити приоритети у наредном периоду", нагласио је Радојичић.

Директор бањалучког Центра за развој и унапређење села Миленко Шарић рекао је да је водоводним подсистемом "Вулини" завршено 130, од укупно 140 километара водоводне мреже која треба да покрије сва насеља на подручју Мањаче и шире.

"Ово је само дио великог пројекта водоснабдијевања сеоских подручја у Бањалуци у који је уложено више од 130 милиона КМ", рекао је Шарић.

Са препумпне станице у Вулинима снабдијеваће се и двадесетак домаћинстава села Ђуричићи, које припада општини Рибник.

На свечаности отварања водоводног подсистема "Вулини" окупио се велики број становника Мањаче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана