Власеничком Дому Здравља потребна хитна помоћ

Срна
Власеничком Дому Здравља потребна хитна помоћ

Власеница - Влада Републике Српске помоћи ће Дому здравља у Власеници у превазилажењу проблема, који се односе на нагомилане фанансијске обавезе и вишак запослених, што оптерећује рад установе, истакнуто је данас на састанку министра здравља и социјалне заштите Српске

Драгана Богданића са руководством Дома здравља и општине Власеница.

На састанку је договорено да менаџмент Дома здравља треба да утврди санационе мјере и да се, кроз нову систематизацију радних мјеста, рационализује број радника.

Богданић је рекао новинарима да се проблем вишка радника треба рјешавати на законски начин, ангажовањем у другим установама или пензионисањем оних који за то испуњавају услове.

"Очигледно да постоји и несклад између броја осигураника и тимова породичне медицине, што ћемо са Фондом здравственог осигурања да разријешимо. Основно је да се плаћају текуће обавезе и бруто плате, а заостале финансијске обавезе, које су овдје огромне, рјешаваћемо онако како то будемо рјешавали и у другим здравственим установама у Српској", навео је Богданић.

Начелник општине Власенице Мирослав Краљевић рекао је новинарима да обавезе и дуговања Дома здравља износе око 3.000.000 КМ, које су наслијеђене из ранијег периода.

Он је истакао да општина Власеница није у стању да сама санира проблеме у Дому здравља, већ да ће бити потребно присуство Владе.

Богданић је послије разговора са челницима општине посјетио и Дом здравља у Власеници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана