Vlasenica: Prihava protiv bivšieg direktora Čistoće

Nebojša Tomašević
Vlasenica: Prihava protiv bivšieg direktora Čistoće

Vlasenica - Bivši direktor vlaseničkog preduzeća "Čistoća" Mile Kolaković prijavljen je tužilaštvu zbog sumnje da je ovo preduzeće oštetio za 154.774 marke.

Iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Bijeljina je saopšteno da je protiv Kolakovića bijeljinskom Okružnom tužilaštvu podnesen izvještaj koji ga tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i nepravilno izdvajanje sredstava pravnih lica.

Prema tom izvještaju Kolaković je krivična djela počinio u vrijeme dok je bio direktor "Čistoće" u Vlasenici od januara 2009. do 7. oktobra 2013. godine.

Prema nezvaničnim informacijama Kolaković je za lične potrebe točio gorivo i kupovao auto-dijelove i građevinski materijal, a račune je plaćala "Čistoća". Kako nezvanično saznajemo robu je kupovao u "Tehnometalu", "Junior autu" i drugim preduzećima, dok je gorivo točio na pumpama "Nestro petrola".

- Prijavljeni M. K. je u blagajnu "Čistoće" donosio račune o gotovinskom plaćanju za kupljenu robu i na osnovu njih je uzimao novac iz blagajne. U blagajnu "Čistoće" je donosio i fakture od preduzeća za raznu robu i naređivao da budu plaćene, te da preduzećima bude isplaćen novac i na osnovu faktura koje su pristizale poštom - saopšteno je iz CJB Bijeljina.

U policiji dodaju da plaćena roba nije primljena u "Čistoći", nego je Kolaković zadržavao za sebe.

Dok je krčmio novac preduzeća Kolaković nije plaćao poreske obaveze. Zbog toga su Uprava za indirektno oporezivanje BiH i Poreska uprava RS u oktobru 2013. godine blokirali račune vlaseničke "Čistoće".

Kafane

Mile Kolaković je osumnjičen da je tokom 2013. godine na račun "Čistoće" u ugostiteljskim objektima potrošio 7.200 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana