Vla­do Gli­go­rić,ru­ko­vo­di­lac “Elek­tro­dis­tri­bu­ci­je” Če­li­nac: Kva­li­te­tni­je snab­di­je­vanje stru­jom za Če­lin­ča­ne

Ani­ta Jan­ko­vić-Re­če­vić
Vla­do Gli­go­rić,ru­ko­vo­di­lac “Elek­tro­dis­tri­bu­ci­je” Če­li­nac: Kva­li­te­tni­je snab­di­je­vanje stru­jom za Če­lin­ča­ne

Če­li­nac - Re­kon­stru­kci­ja da­le­ko­vo­da Ukri­na - Um­ka na po­dru­čju Če­lin­ca bi­će za­vrše­na do kra­ja se­dmi­ce, či­me će mje­šta­ni ove op­šti­ne do­bi­ti mno­go kva­li­te­tni­je snab­di­je­vanje elek­tri­čnom ener­gi­jom.

Na­ja­vio je to ru­ko­vo­di­lac “Elek­tro­dis­tri­bu­ci­je” Če­li­nac   Vla­do Gli­go­rić i is­ta­kao da je vri­je­dnost in­ves­ti­ci­je 92.000 KM, te da će uku­pno bi­ti re­kon­stru­isa­no 2,7 ki­lo­me­ta­ra da­le­ko­vo­da.

On je re­kao da je ovo sa­mo je­dan od broj­nih pro­je­ka­ta ko­je re­ali­zu­je če­li­na­čka “Elek­tro­dis­tri­bu­ci­ja”, ko­ja sva­ko­dne­vno elek­tri­čnom ener­gi­jom snab­di­je­va i sta­no­vni­ke op­šti­na Ko­tor Va­roš i Kne­že­vo.

- Su­mi­ra­ju­ći pro­te­kle šes­to­mje­se­čne akti­vnos­ti od ka­da je for­mi­ra­na na­ša “Elek­tro­dis­tri­bu­ci­ja” iz­dva­janjem iz banjalu­čke ra­dne jedinice, us­pje­li smo osna­ži­ti ka­pa­ci­te­te no­vim te­ren­skim vo­zi­li­ma i in­ten­zi­vi­ra­ti sa­na­ci­ju i iz­gradnju dis­tri­bu­ti­vne mre­že sa ciljem za­do­voljenja po­tre­ba po­tro­ša­ča - re­kao je Gli­go­rić.

Pod­sje­tio je da je pri­je dva mje­se­ca us­pje­šno za­vrše­na re­kon­stru­kci­ja da­le­ko­vo­da “Ukri­na cen­tar” u du­ži­ni od 800 me­ta­ra, te da je u to­ku iz­gradnja da­le­ko­vo­da “Op­sje­čko je­dan”. Po­me­nu­ti da­le­ko­vod bi­će dug 1.450 me­ta­ra, a pro­je­kto­va­na vri­je­dnost je 78.000 ma­ra­ka.

- U Ko­tor Va­ro­šu je u za­vršnoj fa­zi pro­je­kat elek­tri­fi­ka­ci­je po­vra­tni­čkog na­selja Bi­li­ce-Te­ši­ći, odno­sno iz­gradnja da­le­ko­vo­da i nis­ko­na­pon­ske mre­že uku­pne du­ži­ne 4,2 ki­lo­me­tra, ko­ji re­ali­zu­je­mo u sa­radnji sa Mi­nis­tar­stvom za iz­bje­gli­ce i ra­seljena li­ca RS i lo­kal­nom za­je­dni­com - na­gla­sio je Gli­go­rić.

Pre­ma njego­vim ri­je­či­ma, aktu­el­ni su i po­slo­vi sa­na­ci­je dis­tri­bu­ti­vne mre­že u 11 tra­fo-po­dru­čja u Če­lin­cu, Ko­tor Va­ro­šu i Kne­že­vu.

Go­vo­re­ći o pla­no­vi­ma u na­re­dnom pe­ri­odu, Gli­go­rić je re­kao da su pre­ko “Elek­tro­kra­ji­ne” kan­di­do­va­li vi­še zna­čaj­nih pro­je­ka­ta mo­der­ni­za­ci­je dis­tri­bu­ti­vne mre­že u sve tri op­šti­ne ko­ji bi se fi­nan­si­ra­li iz kre­di­tnih sred­sta­va Evrop­ske ban­ke za obno­vu i ra­zvoj.

“Elek­tro­dis­tri­bu­ci­ja” Če­li­nac je­dna je od 12 ra­dnih je­di­ni­ca ko­ja po­slu­je u okvi­ru banjalu­čkog pre­du­ze­ća “Elek­tro­kra­ji­na”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana