Вла­до Гли­го­рић,ру­ко­во­ди­лац “Елек­тро­дис­три­бу­ци­је” Че­ли­нац: Ква­ли­те­тни­је снаб­ди­је­вање стру­јом за Че­лин­ча­не

Ани­та Јан­ко­вић-Ре­че­вић
Вла­до Гли­го­рић,ру­ко­во­ди­лац “Елек­тро­дис­три­бу­ци­је” Че­ли­нац: Ква­ли­те­тни­је снаб­ди­је­вање стру­јом за Че­лин­ча­не

Че­ли­нац - Ре­кон­стру­кци­ја да­ле­ко­во­да Укри­на - Ум­ка на по­дру­чју Че­лин­ца би­ће за­врше­на до кра­ја се­дми­це, чи­ме ће мје­шта­ни ове оп­шти­не до­би­ти мно­го ква­ли­те­тни­је снаб­ди­је­вање елек­три­чном енер­ги­јом.

На­ја­вио је то ру­ко­во­ди­лац “Елек­тро­дис­три­бу­ци­је” Че­ли­нац   Вла­до Гли­го­рић и ис­та­као да је ври­је­дност ин­вес­ти­ци­је 92.000 КМ, те да ће уку­пно би­ти ре­кон­стру­иса­но 2,7 ки­ло­ме­та­ра да­ле­ко­во­да.

Он је ре­као да је ово са­мо је­дан од број­них про­је­ка­та ко­је ре­али­зу­је че­ли­на­чка “Елек­тро­дис­три­бу­ци­ја”, ко­ја сва­ко­дне­вно елек­три­чном енер­ги­јом снаб­ди­је­ва и ста­но­вни­ке оп­шти­на Ко­тор Ва­рош и Кне­же­во.

- Су­ми­ра­ју­ћи про­те­кле шес­то­мје­се­чне акти­внос­ти од ка­да је фор­ми­ра­на на­ша “Елек­тро­дис­три­бу­ци­ја” из­два­јањем из бањалу­чке ра­дне јединице, ус­пје­ли смо осна­жи­ти ка­па­ци­те­те но­вим те­рен­ским во­зи­ли­ма и ин­тен­зи­ви­ра­ти са­на­ци­ју и из­градњу дис­три­бу­ти­вне мре­же са циљем за­до­вољења по­тре­ба по­тро­ша­ча - ре­као је Гли­го­рић.

Под­сје­тио је да је при­је два мје­се­ца ус­пје­шно за­врше­на ре­кон­стру­кци­ја да­ле­ко­во­да “Укри­на цен­тар” у ду­жи­ни од 800 ме­та­ра, те да је у то­ку из­градња да­ле­ко­во­да “Оп­сје­чко је­дан”. По­ме­ну­ти да­ле­ко­вод би­ће дуг 1.450 ме­та­ра, а про­је­кто­ва­на ври­је­дност је 78.000 ма­ра­ка.

- У Ко­тор Ва­ро­шу је у за­вршној фа­зи про­је­кат елек­три­фи­ка­ци­је по­вра­тни­чког на­сеља Би­ли­це-Те­ши­ћи, одно­сно из­градња да­ле­ко­во­да и нис­ко­на­пон­ске мре­же уку­пне ду­жи­не 4,2 ки­ло­ме­тра, ко­ји ре­али­зу­је­мо у са­радњи са Ми­нис­тар­ством за из­бје­гли­це и ра­сељена ли­ца РС и ло­кал­ном за­је­дни­цом - на­гла­сио је Гли­го­рић.

Пре­ма њего­вим ри­је­чи­ма, акту­ел­ни су и по­сло­ви са­на­ци­је дис­три­бу­ти­вне мре­же у 11 тра­фо-по­дру­чја у Че­лин­цу, Ко­тор Ва­ро­шу и Кне­же­ву.

Го­во­ре­ћи о пла­но­ви­ма у на­ре­дном пе­ри­оду, Гли­го­рић је ре­као да су пре­ко “Елек­тро­кра­ји­не” кан­ди­до­ва­ли ви­ше зна­чај­них про­је­ка­та мо­дер­ни­за­ци­је дис­три­бу­ти­вне мре­же у све три оп­шти­не ко­ји би се фи­нан­си­ра­ли из кре­ди­тних сред­ста­ва Европ­ске бан­ке за обно­ву и ра­звој.

“Елек­тро­дис­три­бу­ци­ја” Че­ли­нац је­дна је од 12 ра­дних је­ди­ни­ца ко­ја по­слу­је у окви­ру бањалу­чког пре­ду­зе­ћа “Елек­тро­кра­ји­на”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана