Владика Јефрем служио Свету архијерејску литургију

Срна
Владика Јефрем служио Свету архијерејску литургију

Бањалука - Његово преосвештенство владика бањалучки Јефрем данас је у Саборном храму Христа Спаситеља у Бањалуци служио Свету архијерејску литургију поводом великог празника Богојављења.

Владика Јефрем је окупљеним вјерницима упутио празнични поздрав "Бог се јави!", те их позвао да учествују у богојављенској литији.

Литургији су, осим великог броја вјерника, присуствовали градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и предсједник Скупштине града Зоран Талић.

Након литургије, услиједило је освештавање богојављенске водице, са којом ће свештеници благословити домове вјерника.

Богојављенска литија је формирана испред Саборног храма Христа Спаситеља тачно у 12.00 часова, одакле ће иће до Градског моста, гдје ће се обавити освештавање воде и пливање за Часни крст, за које су се ове године пријавила 33 пливача.

Богојављење је празник посвећен крштењу Исуса Христоса у ријеци Јордан, када се јавио Бог у сва три лица - Бог Отац, глас са неба који је рекао "Ово је син мој љубљени. Њега послушајте", Бог Син - Христос који се крштавао и Дух Свети, у виду голуба који је слетио на Христово раме.

Поводом обиљежавања Богојављења и свечане литије, саобраћај ће у центру града бити сукцесивно обустављан од 11.00 до 14.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана