Влада Српске ће изградити инфраструктуру на спортским борилиштима

Срна
Влада Српске ће изградити инфраструктуру на спортским борилиштима

Источно Сарајево - Влада Републике Српске је преузела обавезу изградње инфраструктуре на спортским борилиштима у Источном Сарајеву за потребе Европског омладинског олимпијског фестивала /ЕЈОФ/ 2019. године, рекао је градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић након састанка са премијером Српске Жељком Цвијановић.

Вуковић је рекао да је на састанку постигнут важан договор, јер је Влада Републике Српске на конкретан начин прихватила да учествује у организацији ЕЈОФ-а.


"Са великим задовољством могу да кажем да ће бити извршене потребне инвестиције на Двориштима, гдје треба да буду одржана такмичења у бијатлону, да ће бити набављен лед за дворану на Палама, гдје ће бити одржано такмичење у карлингу, те да ће у Источном Новом Сарајеву бити постављена монтажна дворана са ледом у којој би требало да буде одржано такмичење у брзом клизању", рекао је Вуковић новинарима.

С обзиром на то да су већ реализоване инвестиције на Јахорини када је у питању алпски дио програма, односно слалом и велеслалом, каже Вуковић, може се констатовати да ће, уз овај дио који је вечерас прихватила Влада Српске, бити комплетирана сва четири спортска борилишта када је у питању Источно Сарајево.

"Ово је важан догађај и морамо се сви окупити око ове олимпијаде која је важна за Источно Сарајево, Јахорину, Републику Српску и све нас", поручио је Вуковић.

Он каже да у наредном периоду треба да разговарају у вези са организационим буџетом, при чему би Влада Републике Српске требало да издвоји 1,5 милиона КМ за организацију ЕЈОФ-а, те додаје да и око тога постоји начелан договор.

Вуковић истиче да је данашњи дан важан за Источно Сарајево, а посебно за општине Пале и Источно Ново Сарајево, јер ће у тим локалним заједницама бити одржана већина такмичења.

"ЕЈОФ је за све нас најпозитивнија ствар која ће се десити у наредном периоду. То је шанса за поновно враћање Јахорине, туризма и спорта на стазе на којима су некада давно били", истакао је Вуковић.

Вечерашњем састанку присуствовали су и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија, министар породице, омладине и спорта Јасмина Давидовић, министар трговине и туризма Предраг Глухаковић, представници локалних заједница са подручја града и Олимпијског центра "Јахорина".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана