Вјетар рушио стабла по Бањалуци и Зворнику, ванредна ситуација у Кнежеву

Вјетар рушио стабла по Бањалуци и Зворнику, ванредна ситуација у Кнежеву 12.12.2017 09:45 | nezavisne.com, срна

Бањалука – На подручју града Бањалуке већ други дан дува јак вјетар који је проузроковао бројне незгоде широм града.

На више локација у граду вјетар је током ноћи оборио стабла, а са неких објеката вјетар је носио и кров.

Стабла су порушена у дворишту основне школе "Бранко Ћопић" у Борику, а неколико стабала из бањалучког кампуса такође је срушено због јаког вјетра. Осим тога, вјетар је током ноћи срушио кров са студентског дома (први павиљон) у овом кампусу.

У насељу Обилићево вјетар је срушио кров са једне зграде, те се саобраћај одвија само једном саобраћајном траком.

Незванично сазнајемо да су на Обилићеву двије жене повријеђене.

У служби Хитне помоћи "Независним" је речено да је у току хитан састанак, а информације о повријеђенима ће бити познате нешто касније.

Хаос је настао и у парку "Петар Кочић" у центру града гдје је такође оборено више стабала.

И грађане насеља Нова Варош јутрос је дочекало оборено дрвеће на улици.

Метеоролози су за данас најавили јак, често олујни вјетар, брзине од 80 до 100 километара на час.

Из Ауто-мото савеза РС возачима не препоручују кориштење регионалног пута Бањалука-Кнежево јер је, због јаких удара вјетра, на овом подручју проглашена ванредна ситуација.

Надлежне службе су на терену.

Подсјетимо, и током јучерашњег дана неколико стабала оборено на ширем подручју града. На Бањ брду срушило се стабло на шеталишту, док је у Парку Младен Стојановић вјетар оборио стабло брекиње које се налази под заштитом.

Иначе, за понедјељак и уторак на снази је наранџасти метеоаларм за бањалучко подручје због олујног вјетра, а све надлежне градске службе су у приправности и спремне су да интервенишу, саопштено је из Градске управе.

Данас сједница градског штаба за ванредне ситуације

У Бањалуци ће данас бити одржана сједница Градског штаба за ванредне ситуације због бројних проблема на подручју града које је проузроковао јак вјетар.
Сједница ће бити одржана у Градској управи са почетком у 13.00 часова.

Отказана је за данас најављена презентација основних смјерница развоја спорта у граду за наредну годину, у контексту признања "Европски град спорта 2018. године", саопштено је из Градске управе.

Зворник: Пало стабло, оштећена три аутомобила

У близини Хемодијализног центра Опште болнице у Зворнику од удара јаког вјетра пало је стабло које оштетило три аутомобила, али нико није повријеђен.
Због пада дрвета био је заустављен саобраћај према зворничким насељима Српска Варош, Ђурђев Град, Кула Град, Снагово и Шћемлија.

Припадници Професионалне јединице Зворник синоћ су уклонили дрво, након чега је настављено несметано одвијање саобраћаја, потврђено је у овој ватрогасној јединици.

Вјетар срушио минарет на џамији у Тешњу

 Снажан вјетар срушио је ноћас минарет на Чаршијској џамији у Тешњу.

Како је за Аваз.ба потврђено из Министарства унутрашњих послова (МУП) Зеничко-добојског кантона (ЗДК), до обрушавања мунаре на Ферхад-беговој џамији, у народу познатијој као Чаршијској џамији, дошло је око 1 сат иза поноћи.

У овом инциденту у улици Енеса Галијашевића није било повријеђених особа.

Мунара је при паду оштетила саму џамију, али и неколико објеката који се налазе поред.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица