Вјекослав Петричевић: Олакшице за фирме које улажу у производњу

К. Ћ.
Вјекослав Петричевић: Олакшице за фирме које улажу у производњу

Братунац - Министар привреде и предузетништва РС Вјекослав Петричевић оцијенио је да је предузеће “Технички ремонт” Братунац примјер домаћинског односа према ресурсима које посједује.

Он је јуче, послије обиласка погона и разговора са руководством предузећа, поручио да ће Влада Српске и ресорно министарство и даље снажно подржавати овај привредни колектив који има капацитете потребне за развој привреде овог краја и ново запошљавање.

- Министарство ће помоћи оваквим фирмама у смислу улагања у нове погоне и машине тако што ће им се кроз измјене закона о пореској основици извршити поврат одређених средстава за инвестиције у производњу - изјавио је Петричевић, који је прије посјете “Техничком ремонту” посјетио двије братуначке пилане, од којих једна запошљава 300 радника. Петричевић је јуче требало да присуствује и састанку привредника из Русије који ће разговарати са привредницима Братунца и Сребренице о могућностима сарадње.

Извршни директор за административне послове у “Техничком ремонту” Марко Мркајић рекао је да је у производњу, за четири године откако је приватизовано предузеће, уложено више од десет милиона марака.

- Враћени су сви дугови према Пореској управи и исплаћене заостале плате. Радује нас информација да се припрема закон, на основу којег ћемо добити одређене олакшице и подстицаје за даљи рад и проширење производње - рекао је Мркајић и најавио отварање новог погона у првом полугодишту ове године у којем ће бити запослено још 50 радника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана