Više od hiljadu mjesta na banjalučkom Univerzitetu ostalo nepopunjeno

nezavisne.com
Više od hiljadu mjesta na banjalučkom Univerzitetu ostalo nepopunjeno

Banjaluka - Ukoliko svi studenti koji su danas pristupili polaganju prijemnog ispita za prvi ciklus studija polože prijemni, na Banjalučkom univerzitetu će i dalje više od hiljadu mjesta ostati nepopunjeno.

“U trećem upisnom roku polaganju prijemnog ispita za upis na prvu godinu studija pristupilo je 46 kandidata”, potvrđeno je “Nezavisnim” u Univerzitetu u Banjaluci.

Prema jednostavnoj računici, ukoliko svi kandidati koji su pristupili polaganju prijemnog ispita isti polože, nepopunjeno će ostati 1.196 mjesta, a takođe i ako broju kandidata koji su do sada primljeni pridodamo ovih 46 koji su danas polagali prijemni ispit, vidjećemo da će Banjalučki univerzitet, kako stvari stoje, u najboljem slučaju ove godine upisati svega 1.967 brucoša.

U Univerzitetu dalje navode da je objavljivanje rezultata konkursa do 26. septembra, a konačne rang-liste do 28. septembra ove godine.

“Upis primljenih kandidata počinje 1. oktobra, a završava 5. oktobra. Na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci polaganje prijemnog ispita traje od 24. do 27. septembra, a na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta polaganje prijemnog ispita traje od 24. do 25. septembra”, kazali su u Univerzitetu.

Nakon prvog i drugog upisnog roka najviše slobodnih mjesta ostalo je na Prirodno-matematičkom fakultetu - 164, a nakon toga slijede Poljoprivredni sa 141 slobodnim mjestom, te Pravni fakultet sa 130 slobodnih mjesta.

Kakva će konačna situacija, na pojednim fakultetima biti, ostaje da se vidi nakon objavljivanja konačne rang-liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana