Више од хиљаду мјеста на бањалучком Универзитету остало непопуњено

Више од хиљаду мјеста на бањалучком Универзитету остало непопуњено 25.09.2018 07:25 | nezavisne.com

Бањалука - Уколико сви студенти који су данас приступили полагању пријемног испита за први циклус студија положе пријемни, на Бањалучком универзитету ће и даље више од хиљаду мјеста остати непопуњено.

“У трећем уписном року полагању пријемног испита за упис на прву годину студија приступило је 46 кандидата”, потврђено је “Независним” у Универзитету у Бањалуци.

Према једноставној рачуници, уколико сви кандидати који су приступили полагању пријемног испита исти положе, непопуњено ће остати 1.196 мјеста, а такође и ако броју кандидата који су до сада примљени придодамо ових 46 који су данас полагали пријемни испит, видјећемо да ће Бањалучки универзитет, како ствари стоје, у најбољем случају ове године уписати свега 1.967 бруцоша.

У Универзитету даље наводе да је објављивање резултата конкурса до 26. септембра, а коначне ранг-листе до 28. септембра ове године.

“Упис примљених кандидата почиње 1. октобра, а завршава 5. октобра. На Академији умјетности Универзитета у Бањалуци полагање пријемног испита траје од 24. до 27. септембра, а на Факултету физичког васпитања и спорта полагање пријемног испита траје од 24. до 25. септембра”, казали су у Универзитету.

Након првог и другог уписног рока највише слободних мјеста остало је на Природно-математичком факултету - 164, а након тога слиједе Пољопривредни са 141 слободним мјестом, те Правни факултет са 130 слободних мјеста.

Каква ће коначна ситуација, на поједним факултетима бити, остаје да се види након објављивања коначне ранг-листе.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица