Вируси забранили посјете у болницама

М. Л. - Р. Ђ.
Вируси забранили посјете у болницама

Бањалука - Универзитетска болница Фоча забранила је јуче посјете болесницима због ширења вируса, слиједећи тако примјер осталих здравствених установа које су ту мјеру предузеле протеклих дана.

У фочанској болници наводе да је хоспитализовано девет пацијената под сумњом да имају грип, од чега је осам млађе, а један старијег животног доба.

- Код двоје пацијената потврђен је вирус АХ1Н1 - саопштили су из фочанске болнице.

Већ десетак дана посјете су забрањене и у Болници “Србија” у Источном Сарајеву, гдје је грип већ однио једну жртву.

- Прво је на снази била одлука да се број посјета ограничи, а потом смо их у потпуности забранили, јер је грип баш узео маха. Код нас су била хоспитализована три пацијента, а код двоје је било потврђено присуство вируса АХ1Н1. Један пацијент, који је био и хронични болесник, је нажалост преминуо - рекао је за “Глас Српске” портпарол ове здравствене установе Далибор Бошковић.

Већ неколико дана посјете су забрањене и у болницама “Др Младен Стојановић” у Приједору и “Свети апостол Лука” у Добоју, да би биле предузете све мјере заштите пацијената смјештених у овим установама. Те мјере ће, кажу надлежни, остати на снази све док не прође вирус .

Директор Болнице “Свети врачеви” у Бијељини Синиша Максимовић истиче за “Глас Српске” да епидемиолошка ситуација у овом граду није алармантна, те да су у сталном контакту са Институтом за јавно здравство РС и да слиједе њихова упутства.

- Реаговаћемо уколико добијемо податке да је број обољелих алармантан. За сада нема потребе за забраном посјета - рекао је Максимовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана