Видовић: Позитивна реаговања у Москви на туристичку понуду Српске

Срна
Видовић: Позитивна реаговања у Москви на туристичку понуду Српске

Београд - Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Игор Видовић рекао је да је недавно одржана прва промоција туристичких потенцијала Српске на простору Руске Федерације наишла на веома позитивна реаговања у Москви, док су надлежни руски органи најавили да ће даље промовисати туризам Српске у Русији.

"Трговинска комора /Русије/ изразила је жељу да туристичке потенцијале који су презентовани и даље шири својим регијама и туристичким понудама и туристичким сајмовима на којима ће учествовати", рекао је Видовић новинарима у Београду.

Он је навео да је то континуитет сарадње, како Представништва Републике Српске /у Москви/ тако и свих органа у Руској Федерацији.

"Осим тога што су постоје пријатељски односи, посебно је и то што су они сами истакли значај контаката предсједника Републике Српске Милорада Додика са руским предсједником Владимиром Путином", рекао је Видовић.

Према његовим ријечима, најзанимљивији је податак да 45 милиона Руса оде ван граница Русије. "Било би добро да задржимо само мали број руских држављана. Мислим да ће туризам Српске имати потенцијале у Руској Федерацији", додао је Видовић.

Он је навео да руске туристе све интересује и да је Српска понудила и планински и бањски и вјерски туризам, авантуристички.

"Ал,и у сваком случају треба обратити пажњу да се ми у оквиру регије -  Федерација БиХ, Република Српска, Црна Гора и Србија, можемо ту појавити у форми регионалног туризма", рекао је Видовић, који је присуствовао књижевној вечери на штанду Републике Српске на Сајму књига.

Наступ туристичких потенцијала Српске у Москви организован је у координацији Трговинске коморе Русије, Представништва Републике Српске и Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Српске.

Осим туристичких агенција, Туристичке организације Републике Српске, били су присутни и представници Министарства трговине и туризма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана