Veterani Odbrambeno-otadžbinskog rata rezolucijom traže bolji položaj boraca VRS

Srna
Veterani Odbrambeno-otadžbinskog rata rezolucijom traže bolji položaj boraca VRS

Banjaluka - Predstavnici Udruženja “Veterani Odbrambeno-otadžbinskog rata RS” predali su Narodnoj skupštini rezoluciju koju je donijelo ovo udruženje, a kojom traže poboljšanje socijalnog i društvenog položaja demobilisanih boraca VRS.

Predsjednik Udruženja “Veterani Odbrambeno-otadžbinskog rata RS” Risto Jeftić rekao da je u rezoluciji sedam zahtjeva, od kojih je prvi da se objavi javni registar boraca. 

- Tražimo i da se napravi pravična kategorizacija, jer je velika razlika između pripadnika Vojske Srpske i boraca Vojske Srpske. Tražimo da se izvrši kategorizacija po zonama borbenih dejstava i zonama borbene opasnosti, jer ne možemo da dozvolimo da ljudi koji su proveli rat na prvim borbenim linijama budu tretirani na isti način kao kuvarice - istakao je Jeftić.
On je dodao da Udruženje traži objavljivanje javnog registra naknada, kako bi se vidjelo ko je prethodnih 20 godina primao naknade koje su izdvajane za borce.
- Tražimo penziju za borce sa 65 godina starosti bez obzira na godine radnog staža, uvođenje boračkog dodatka za porodice umrlih boraca i troškove sahrane za borce - naglasio je Jeftić.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana