Велико интересовање за уклањање кућица

М. Ми.
Велико интересовање за уклањање кућица

Бањалука - Јавни позив за уклањање наплатних кућица на магистралном путу Бањалука - Лакташи у Гламочанима истиче сутра, а тендерску документацију до сада је преузело више од 20 предузећа.

Вршилац дужности директора „Путева РС“ Ненад Нешић рекао је да је велики број предузећа исказао интересовање за овај посао.

- Према нашим информацијама, тендерску документацију преузело је двадесетак фирми. Јавни позив  истиче сутра и тада ћемо знати да ли су се сва предузећа пријавила на тендер - казао је Нешић.

„Путеви РС“ су за уклањање кућица планирали 1,56 милиона, док је на почетку године за те намјене било предвиђено 750.000 КМ. У „Путевима“ објашњавају да су морали удуплати износ јер је ревидирани пројекат уклањања наплатних кућица показао да ће тај посао коштати много више него што је првобитно планирано.

Изградњу кућица у Гламочанима предузеће „Путеви РС“ платило је 2,1 милион марака, што значи да ће, уколико се процјена покаже тачном, њихово постављање и уклањање коштати 3,65 милиона марака, а ничему никада нису користиле.

Наплатне кућице су постављене 2013. године у вријеме док је на челу „Путева РС“ био Недељко Кнежевић. Проблем је настао јер су постављене на магистралном путу, а не на аутопуту због чега никада нису пуштене у функцију и нису донијеле ни марку прихода. У „Путевима РС“ раније су истицали да су радили на основу одлука и инструкција Владе и Министарства саобраћаја и веза РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана