“Veliki brat” stiže na trgove, raskrsnice i u parkove

Srna
“Veliki brat” stiže na trgove, raskrsnice i u parkove

Banjaluka - Početak realizacije projekta sistema video-nadzora grada Banjaluka mogao bi se očekivati do kraja ove godine, a prioritetne lokacije biće trgovi, parkovi, objekti od državnog značaja, pristupne saobraćajnice, mostovi i veće raskrsnice, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS.

- U realizaciju sistema može se krenuti nakon sprovedene procedure javne nabavke, koju je potrebno pripremiti i provesti po zaključku Vlade RS. Prema procjeni, početak realizacije projekta mogao bi se očekivati do kraja 2018. godine - navode iz MUP-a Srpske.

Lokacije na kojima će biti instalirani video-nadzori na području Grada Banjaluka biće određene na osnovu stanja javnog reda i mira, problematike kriminaliteta i bezbjednosti saobraćaja. Nabavka opreme za video-nadzor prioritetnih lokacija u Banjaluci, kako ističu u MUP-u, obavljaće se u prvoj fazi realizacije projekta za koju je planirano pola miliona maraka iz budžeta Vlade RS.
Iz MUP-a navode da postoji spremnost grada Banjaluka da u narednim godinama planira novac za sufinansiranje ovog projekta, na osnovu zahtjeva koji budu definisani elaboratom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana