“Велики брат” ће снимати седам локација у Српцу

Д. Ј.
“Велики брат” ће снимати седам локација у Српцу

Србац - На подручју Српца биће постављен видео-надзор на седам локација како би били покривени сви прилази овој општини, чиме би у значајној мјери требало да буде смањена стопа криминалитета.

Општина Србац, која је носилац пројекта у сарадњи са Полицијском станицом Србац и Министарством унутрашњих послова, израдила је елаборат којим је предвиђено постављање видео-надзора на магистралном путу Нова Топола - Србац - Дервента, регионалном путу Србац - Прњавор и неколико локалних путева, међу којима се посебно издваја једна од најпрометнијих саобраћајница према Лакташима.

Постављање видео-надзора који би задовољио минималне потребе коштало би 32.130 КМ без ПДВ-а.

Начелник Српца Млађан Драгосављевић недавно је затражио помоћ од 25 локалних привредника за набавку видео-опреме јер се ради о скупој инвестицији за коју у овом тренутку нема довољно средстава у општинском буџету.

- Привредници ће учешћем у овом пројекту додатно заштитити своју имовину која се често налази на мети провалника, а уједно би допринијели побољшању опште безбједносне ситуације на подручју општине - рекао је Драгосављевић. Он је истакао да се нада да ће привредници подржати ову иницијативу јер ће општина Србац, као носилац пројекта, имати обавезу и да плаћа закуп линковне везе, што ће на годишњем нивоу износити око 6.000 КМ, у шта нису урачунати и трошкови одржавања опреме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана