Величанствени пут Друге крајишке бригаде

Д. М.
Величанствени пут Друге крајишке бригаде

Бањалука - Величанствени пут који је прошла Друга крајишка бригада, једна од најславнијих јединица Војске Републике Српске, и даље се памти и памтиће се у будућности.

Јединствена је ово оцјена бивших сабораца након обиљежавања годишњице формирања ове бригаде што је пригодно обиљежено на Раковачким барама код Бањалуке током викенда.

Ратни пут ове јединице трајао је 1.600 дана, кроз бригаду је прошло више од 23.000 бораца, од којих је живот изгубило њих 228. Смотру преживјелих чланова бригаде у суботу је извршио ратни командант Милорад Савић Чича.

Предсједник Организационог одбора за обиљежавање годишњице Владимир Шеварика подсјећа да је ова јединица мобилисана 18. септембра 1991. године, на истом мјесту гдје је сада изграђен Меморијални центар.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић оцјењује да положај борачких категорија становништва данас није онакав какав би требало и морао бити.

- Поштујемо сваког грађанина Српске, али смо, врло често, у вези са многим питањима из економског и статусног положаја на неком заборављеном мјесту у плану власти Српске, али и локалних власти - сматра Савчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана