»Вегета« повучена са тржишта Аустрије, Њемачке и Словачке

Срна
»Вегета« повучена са тржишта Аустрије, Њемачке и Словачке

Загреб - Хрватска компанија "Подравка" саопштила је данас да је у току процес повлачења производа "вегета" од 250 грама и 500 грама, одређених производних серија, са тржишта Аустрије, Њемачке и Словачке, јер је током рутинске контроле у Аустрији утврђено да постоје индиције присутности бактерије салмонеле у траговима у једном изолованом случају.

У саопштењу се наводи да је, као мјеру предострожности с циљем заштите потрошача, "Подравка" одлучила самоиницијативно провести активности за повлачење производа са наведена три тржишта на којима се налазе производи наведених производних серија.

"Подравка" је производе из предметне производне серије дала на анализу службеним акредитованим хрватским лабораторијима "Евроинспек Кроација контрола" и Наставног завода за јавно здравство "Др Андрија Штампар", који су утврдили одсутност бактерије салмонела у "вегети" и на тај начин потврдили резултате "Подравкине" лабораторије контроле квалитета.

У току су и додатне анализе производа наведених производних серија код овлаштених ЕУ лабораторија, напомињу из ове компаније.

"Подравка" редовно и континуирано проводи у својим лабораторијима контролу квалитета и здравствене исправности свих улазних сировина, полупроизвода, готових производа, амбалаже и животне средине.

Контрола квалитете спроводи се у складу с важећим законима и ЕУ регулативом, те одговарајућим политикама и стандардима "Подравке" које се односе на квалитет и безбједност хране.

"Подравка" ће након прикупљања свих релевантних информација правовремено информисати јавност и друга надлежна тијела у складу с важећим прописима Хрватске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана