Večeras donatorsko veče i humanitarni koncert za oboljelu djecu

Cvija Mrkonjić
Večeras donatorsko veče i humanitarni koncert za oboljelu djecu

Banjaluka - Donatorsko veče i humanitarni koncert, koji će večeras biti održani u Banjaluci, pokazaće koliko su humani građani Srpske, jer će od njihove velikodušnosti zavisiti gradnja "roditeljske kuće" za djecu oboljelu od malignih bolesti koja im je prijeko potrebna.

Iz Udruženja "Iskra", koje okuplja roditelje iz RS čija su djeca oboljela od malignih bolesti, apeluju na građane da se u što većem broju odazovu humanom pozivu kako bi bilo prikupljeno 800.000 KM neophodnih za "roditeljsku kuću". Objekat će biti izgrađen uz Univerzitetsku bolnicu Klinički centar u Banjaluci sa kojim će biti povezan toplom vezom kako djeca ne bi morala izlaziti napolje kada odlaze u bolnicu.

- Postojanje "roditeljske kuće" mnogo će im značiti. To je od neprocjenjive vrijednosti. Nadam se da će građani, koji ne budu mogli doći na koncert, u svojim domovima pozvati broj 1458 kako bi donirali jednu marku za njenu izgradnju - rekla je član Upravnog odbora i sekretar Udruženja "Iskra" Dijana Berić, koja nosi pozitivna iskustva iz "roditeljske kuće" u Beogradu, gdje je boravila sa svojim sinom dok se oporavljao.

Donatorsko veče u okviru akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" biće održano po peti put pod pokroviteljstvom predsjednika RS Milorada Dodika. Kabinet predsjednika RS okupiće donatore u Administrativnom centru Vlade, dok će istovremeno na Trgu Republike na platou ispred Radio-televizije RS biti održan humanitarni koncert sa početkom u 20 časova. Ulaz na koncert je besplatan, a organizatori su pozvali publiku da umjesto karte pozovu humanitarni broj 1458. Na koncertu će nastupiti Vlado Georgiev, Jelena Tomašević, Romana Panić, Željko Samardžić i grupa "Miligram".

U okviru akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" prethodne četiri godine na donatorskim večerima prikupljan je novac za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti, djeci sa posebnim potrebama, mališanima oboljelim od dijabetesa i djeci sa autizmom.

 

Vlada uplatila 50.000 KM

Iz Vlade RS saopšteno je da je na jučerašnjoj sjednici odobreno 50.000 KM za izgradnju "roditeljske kuće".

Predsjednik Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Radovan Višković istakao je da je 29 poslanika ove stranke doniralo po 100 maraka za gradnju "roditeljske kuće".

- Naš klub će uplatiti 2.900 maraka za te namjene - rekao je Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana