Ватрогасци и даље гасе ватру у погону фабрике намјештаја у Градишкој

Срна
Ватрогасци и даље гасе ватру у погону фабрике намјештаја у Градишкој

Градишка - Ватрогасци и даље гасе пожар који је поподне избио у производном погону фабрике намјештаја “Форте флекс” у приградском насељу Козинци код Градишке, у коме нема повријеђених лица.

Пожар је избио у 16.30 часова, а након више од четири сата гашења, на неколико мјеста на објекту и даље избија пламен.

Старјешина Професионалне ватрогасне јединице Градишка Горан Стојаковић рекао је Срни да пламен није угашен на још око 10 одсто површине објекта, али да се очекује да ће бити угашен током вечери.

Он каже да се гашење споро одвија јер у објекту има много иверице и других лако запаљивих материја које је потребно постепено гасити, а додатни проблем представља и то што је урушена конструкција објекта.

Стојаковић је навео да ће ватрогасци дежурати до јутра код ове локације и након што пожар буде угашен.

Мјесто пожара и даље обезбјеђује полиција, а из Полицијске управе Градишка је саопштено да ће увиђај бити обављен након што ватра буде потпуно угашна, што се може очекивати најраније сутра.

Власник фирме “Форте флекс” Ђурађ Бјелобрк изјавио је раније да је пожар избио након што је у 16.00 часова завршено радно вријеме, те је већина радника већ отишла кућама.

“Вјероватно је дошло до самозапаљења, јер се у том простору налази доста материјала, попут пиљевине, који је лако запаљив”, навео је Бјелобрк.

Он каже да је важно и да се пожар није проширио на погон за производњу мадраца, јер се ту налази много спужве, а близу је и кућа у којој живи са породицом.

“Штета је сигурно огромна, али је најбитније да нико није страдао и да пожар није избио у току ноћи, када би интервенција била отежана”, рекао је Бјелобрк.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана