Varljivo vrijeme napunilo ambulante

V. P.
Varljivo vrijeme napunilo ambulante

Banjaluka - Česte nagle promjene temperatura vazduha napunile su banjalučke ambulante, a pacijenti se najčešće žale na simptome gripa i prehlade.

U Domu zdravlja Banjaluka su istakli da im dolazi i veliki broj hroničnih bolesnika koji teško podnose temperaturne promjene.

- Pomoć ljekara zatražili su i pacijenti koji imaju probleme sa srcem, krvnim sudovima i cirkulacijom, te djeca sa povišenom temperaturom - rekli su u Domu zdravlja.

Specijalista porodične medicine Nevena Todorović savjetuje da je najbolji lijek za jačanje imuniteta unošenje svježeg voća i povrća koje je bogatom vitaminom Ce.

- Preporučujem uzimanje meda, kao jednog od najzdravijih lijekova za sve vrste bolesti. Obavezan je boravak na svježem vazduhu, vjetrenje prostorija, te pojačane higijenske mjere, češće pranje ruku i higijena prostorija - istakla je Todorovićeva.

Građanima takođe poručuje da antibiotike ne uzimaju na svoju ruku, već da u organizam unose dosta toplih napitaka sa limunom. Kada su u pitanju hronični bolesnici, doktori savjetuju da je potrebno da se pridržavaju svoje naznačene terapije i da se ne izlažu velikim fizičkim naporima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana