В.Д. ректора подржаће студенте у рјешавању случаја Балабан

Срна
В.Д. ректора подржаће студенте у рјешавању случаја Балабан

Бањалука - Легитимни представници студената упознали су данас новоименованог вршиоца дужности ректора бањалучког Универзитета Радослава Гајанина и ректорски тим о свим информацијама које имају у вези са случајем "Балабан" који се односи на сексуално узнемиравање на Технолошком факултету и том приликом добили максималну подршку за рјешавање овог проблема.

У саопштењу бањалучког Универзитета наводи се да је на првом састанку са новоименованим ректором исказана институционална подршка и заштита студената, али и дата подршка да се истраје у отклањању проблема на које студенти указују.


На састанку је размотрено свих 18 захтјева који су студентски представници упутили ректору и Универзитету.

Проблеми су распоређени у три групе и договорено је да одмах почне реализација од групе лакших према тежим питањима, јер је за рјешавање сложенијих захтјева потребно извјесно вријеме.

Састанку су присуствовали и продекан за кадрове и материјалне ресурсе бањалучког Универзитета Лука Кецман и продекан за међународну сарадњу Биљана Антуновић.

Стотињак студената бањалучког Универзитета окупило се 7. новембра у просторијама Ректората износећи 18 захтјева, међу којима и да на Универзитету буде запослено 100 нових асистената и да се на факултете запошљава кадар из Републике Српске.

Када је ријеч о случају сексуалног узнемиравања на Технолошком факултету Универзитета у Бањалуци, студенти тврде да иза референта у Студентској служби Технолошког факултета Велимира Балабана "стоји одређена група људи на Универзитету и да се дешавао озбиљан криминал".

Милан Матаруга поднио је Сенату 8. новембра оставку на функцију ректора Универзитета у Бањалуци након што су студенти претходних дана изразили незадовољство због одређених проблема на овој високошколској установи.

Сенат бањалучког Универзитета данас је изгласао проректора за научноистраживачки рад Радослава Гајанина за вршиоца дужности ректора овог универзитета. Гајанин је професор на Медицинском факултету у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана