Uz tamburaše i etno-grupu Trag u Novu godinu

A. S.
Uz tamburaše i etno-grupu Trag u Novu godinu

Banjaluka - Koncertima u porti Hrama Hrista Spasitelja biće obilježena Nova godina po julijanskom kalendaru, a posjetioci će moći da uživaju u bogatom kulturno-umjetničkom programu.

Nakon događaja uoči Nove godine zbog kojih su otkazani svi novogodišnji koncerti, a Banjalučani ostali uskraćeni za proslavu, u Novu godinu po julijanskom kalendaru građani će ući uz koncerte etno-grupe "Trag" i Gradskog tamburaškog orkestra. Nakon koncerata predviđen je moleban povodom Nove godine. Predviđeno je da program počne u 20.30 časova koncertom etno-grupe "Trag", koja će pred publikom izvesti neke od najljepših etno-numera. Gosti na njihovom koncertu biće djeca iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, odnosno vrtića "Maslačak" i mališani iz Ansambla narodnih pjesama i igara "Veselin Masleša".

Od 22 časa nastupaće hor Gradskog pozorišta "Jazavac", a pola sata nakon njih na binu će izaći Gradski tamburaški orkestar. Uz zvuk starogradske muzike, Banjalučani će dočekati Pravoslavnu novu godinu, a u ponoć građani će moći da prisustvuju ponoćnoj službi sveštenstva u Hramu Hrista Spasitelja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana