Uz “e informator” lakše do pouzdanih poslovnih partnera

M. L.
Uz “e informator” lakše do pouzdanih poslovnih partnera

Banjaluka - Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF) predstavila je u petak “e informator”, aplikaciju koja sa preciznošću od oko 98 odsto može procijeniti da li će u periodu od 12 mjeseci određeni privredni subjekat biti likvidan.

Direktorica APIF-a Jelena Ćetković rekla je da će taj proizvod poboljšati poslovne mogućnosti privrednih subjekata i preduzetnika, a sve na osnovu podataka dostupnih iz devet registara agencije.

- Onog momenta kada nastane promjena kod bilo kog privrednog subjekta, ona se pokazuje u našem registru. Na osnovu svih tih podataka uradili smo uslugu na osnovu koje će naši korisnici saznati kakav je privredni subjekat sa kojim žele da stupe u poslovni odnos, da li je likvidan i kako će poslovati u narednom periodu - istakla je Ćetkovićeva.

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Vladimir Vasić, koji je radio na ovoj aplikaciji, rekao je da trenutno jedino APIF raspolaže podacima o bilansu stanja i uspjeha preduzeća, kao i finansijskim registratorom gdje se vidi koje je preduzeće i koliko dugo bilo u blokadi.

Ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević smatra da će nove usluge APIF-a pospješiti poslovanje agencije.

Član Skupštine Unije udruženja poslodavaca RS Saša Trivić rekao je da je aplikacija koju je predstavio APIF potrebna privredi Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana