Уз “е информатор” лакше до поузданих пословних партнера

М. Л.
Уз “е информатор” лакше до поузданих пословних партнера

Бањалука - Агенција за посредничке, информатичке и финансијске услуге (АПИФ) представила је у петак “е информатор”, апликацију која са прецизношћу од око 98 одсто може процијенити да ли ће у периоду од 12 мјесеци одређени привредни субјекат бити ликвидан.

Директорица АПИФ-а Јелена Ћетковић рекла је да ће тај производ побољшати пословне могућности привредних субјеката и предузетника, а све на основу података доступних из девет регистара агенције.

- Оног момента када настане промјена код било ког привредног субјекта, она се показује у нашем регистру. На основу свих тих података урадили смо услугу на основу које ће наши корисници сазнати какав је привредни субјекат са којим желе да ступе у пословни однос, да ли је ликвидан и како ће пословати у наредном периоду - истакла је Ћетковићева.

Професор Економског факултета у Београду Владимир Васић, који је радио на овој апликацији, рекао је да тренутно једино АПИФ располаже подацима о билансу стања и успјеха предузећа, као и финансијским регистратором гдје се види које је предузеће и колико дуго било у блокади.

Министар привреде и предузетништва РС Вјекослав Петричевић сматра да ће нове услуге АПИФ-а поспјешити пословање агенције.

Члан Скупштине Уније удружења послодаваца РС Саша Тривић рекао је да је апликација коју је представио АПИФ потребна привреди Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана