Ustav RS mora se poštovati

D. S.
Ustav RS mora se poštovati

Banjaluka - Zbornik radova sa prošlogodišnjeg naučnog skupa "Ustav i izazovi ustavnog razvoja u složenim državama" promovisan je juče na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

Ovaj naučni skup sa međunarodnim učešćem, kojem je prisustvovao i predsjednik RS Milorad Dodik, održan je 4. novembra prošle godine povodom 25 godina od donošenja Ustava Republike Srpske.

Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti RS (ANURS) i predsjednik Organizacionog odbora skupa Rajko Kuzmanović istakao je da 25 godina nije mali period, pogotovo kada se govori o Ustavu i njegovom razvoju, te državnom uređenju.

- Jedan od zaključaka skupa, koji su pretočeni u zbornik, je da se Ustav RS, koji su visoki predstavnici na određen način devastirali, mora poštovati - kazao je Kuzmanović.

Prema riječima dekana Pravnog fakulteta u Banjaluci Željka Mirjanića, razvoj Srpske pokazuje koliko je važna borba za zaštitu ustavnosti, očuvanje Ustava i sprečavanje njegove evolutivne promjene.

- Naš zadatak je da obrazujemo studente da znaju šta se događa, kao i da ih učimo o značaju i važnosti poštovanja Ustava RS - kazao je Mirjanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana