Успорен и отежан саобраћај преко планинских превоја

Срна
Успорен и отежан саобраћај преко планинских превоја

Бањалука - Због снијега и поледице, саобраћај је отежан и успорен на путевима Власеница-Хан Пијесак, преко превоја Хан Поглед, Гацко-Тјентиште, преко превоја Чемерно, те Сарајево-Рогатица, преко Романије, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Саобраћај је отежан и на путним правцима Трново-Фоча, преко превоја Рогој, Мркоњић Град-Млиништа, Карановац-Кнежево-Угар и Шипово-Ново Село.

Из АМС наводе да су екипе на терену и да чисте и посипају све критичне дионице. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз, а могуће је и обрушавање сњежних лавина, нарочито на путу Добро Поље-Брод на Дрини. У нижим предјелима коловози су мјестимично мокри и клизави, а због ниске температуре, могућа је и поледица, посебно преко мостова, надвожњака и на прилазу тунелима. У Федерацији БиХ угаженог снијега и леда на коловозу има на путевима Прилука-Гламоч-Млиниште, Коло-Томиславград-Шуица и на ширем подручју Босанског Грахова. Из АМС упозоравају возаче који се крећу магистралним путем Шуица-Ливно, преко планинског превоја Борова Глава, на учестале изласке дивљих коња на коловоз. На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од пола сата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана