Uspomene sabrane u koricama knjige “Čovjek iz malih oglasa” novinara Milana Rakića

M. L.
Uspomene sabrane u koricama knjige “Čovjek iz malih oglasa” novinara Milana Rakića

Banjaluka - Među koricama knjige “Čovjek iz malih oglasa” autora Milana Rakića, penzionisanog novinara, sabrano je 16 priča nastalih po istinitim događajima.

Na više od 100 strana Rakić je zabilježio uspomene na majku, studentske dane, zemljotres u Banjaluci i ljubav. Druga po redu Rakićeva zbirka biće predstavljena publici sutra u 19 časova u Banskom dvoru u Banjaluci.

- Dvije priče, “Naši su svi gradovi svijeta” i “Koncert za ribare i rijeke” nastale su još u studentskim danima. Ostale sam pisao u protekle dvije godine. U knjizi sam sabrao priče o stijeni u Trapistima gdje se smjenjuju generacije ribolovaca, o majci i pijetlu najpoznatijem na Laušu, čovjeku koji je u vrijeme rata proveo 147 dana u pećini i još mnoge istinite događaje - rekao je Rakić.

Istakao je da priča po kojoj je knjiga dobila naziv “Čovjek iz malih oglasa”, iako izmišljena, dobrim dijelom predstavlja predskazanje njegove sudbine.

- Priča govori o novinaru i profesorici matematike koje razdvaja rat i koji se zahvaljujući malim oglasima ponovo sreću nakon nekoliko godina - dodao je Rakić i zahvalio porodici i prijateljima koji su mu pomogli da zbirka stigne pred čitaoce.

Ovaj agronom u penziji, iza koga je 39 godina staža, u avanturu pisanja upustio se prije četiri godine. Iz njegovog pera nastala je prva autobiografska zbirka “Mala kuća pod brijegom”, koja je svjetlost dana ugledala lani, a već je pripremio i novu zbirku priča koja će nositi naziv “Djevojka sa snajperom”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana