Успављивање звијери рјешење за миран сан

М. Л.
Успављивање звијери рјешење за миран сан

Кнежево - Ловачко удружење "Чемерница" из Кнежева затражиће идућих дана помоћ од Ловачког савеза РС како би медвједа који прави штету у селима на подручју ове општине успавали и одвезли у дубоку шуму.

Предсједник Удружења Милорад Ћелић каже да је десетак домаћинстава протеклих мјесеци претрпјело штету од медвједа, те да се рјешење за уклањање звијери мора наћи.

- Не знам да ли је ријеч о једном медвједу или је у поход на села и стоку кренуло више њих, али морамо спријечити још већу штету. С обзиром на то да је пушка за успављивање дивљачи набављена, тражићемо да медвједа успавају и одвезу што даље од кућа како не би настрадао неко од мјештана - рекао је Ћелић.

Предсједник Ловачког савеза РС Саво Минић каже да су Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС доставили приједлог чланова интервентног тима Ловачког савеза.

- Министарство треба да именује остале чланове тима и очекујем да ће то све бити завршено ових дана како бисмо могли активирати тим - рекао је Минић и додао да се мора повести рачуна о терену гдје се дивљач налази како би успављивање прошло у најбољем реду.

Медвјед је у селу Шолаји подно планине Чемернице протеклог викенда провалио у свињац Жељка Будића и убио свињу тешку 200 килограма. Неколико дана прије звијер је убила двије свиње у селу Баљвине, а дан раније и двије свиње у кнежевском селу Брегови завршиле су у чељустима медвједа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана