Uslužne djelatnosti šansa za napredak

D. S.
Uslužne djelatnosti šansa za napredak

Banjaluka - Rješenje za ekonomski napredak Srpska treba da traži u tercijarnom privrednom sektoru, odnosno uslužnim djelatnostima, poručeno je sa okruglog stola "Kako doći do konceptualnog okvira za definisanje strategije održivog ekonomskog razvoja RS, čija posljedica će biti stabilan ekonomski rast"

Na okruglom stolu koji je održan u petak u Banjaluci, u organizaciji Udruženja "Misli dobro", učestvovali su predstavnici akademske i lokalne zajednice, izvršne vlasti, privrednici i poslodavci.

Profesor Ekonomskog fakulteta u Banjaluci Goran Radivojac istakao je da ovaj okrugli sto civilna inicijativa da pomogne struci, ali i politici, da odredi trase djelovanja, kako bi se krenulo u rješavanje životnih problema i funkcionisanja.

- Naša ideja vodilja je kako doći do konceptualnog okvira za formiranje i izradu strategije održivog ekonomskog razvoja RS, a sve s ciljem da iz godine u godinu imamo ekonomski rast - rekao je Radivojac.

Prema riječima profesora Tihomira Domazeta iz Zagreba, glavno pitanje je kako da ekonomija postane centar svih zbivanja, kako je to moguće ostvariti uz što je moguće veći ekonomski rast, te da to bude u digitalnoj ekonomiji.

- Razgovarali smo i o obrazovanju, regionalnoj povezanosti, te uključenosti realnog sektora. Ovo je pravi početak novog rješenja i pristupa, kao i nove saradnje - rekao je Domazet.

Moderator okruglog stola Miloš Grujić kaže da su pokazali koji su to pravci kojima treba ići kako bi bile sprovedene reforme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana