Uskršnja poruka banjalučkog biskupa Franje Komarice: Širiti ljubav i milosrđe

A. J. R.
Uskršnja poruka banjalučkog biskupa Franje Komarice: Širiti ljubav i milosrđe

Banjaluka - Uskrs je najveća i najznačajnija svetkovina u cijelom hrišćanstvu i svaki istinski hrišćanin kao Isusov učenik dobio je neizmjernu ljubav i milosrđe koju treba širiti na druge kako bi i oni otkrili vrijednost tog blaga.

Poručio je ovo juče banjalučki biskup Franjo Komarica u uskršnjoj poruci katoličkim vjernicima koji najveći hrišćanski praznik slave u nedjelju, istakavši da Hrist svojim primjerom uči ljude da budu spremni da podnesu nevolje i patnje kada se zalažu za istinu, pravdu, mir i dobro.

- Onima koji vjeruju u božansku ljubav, ona donosi sigurnost da je svim ljudima otvoren put ljubavi i da nije uzaludno nastojanje da se među ljudima i narodima ostvari opšte bratstvo - naglasio je biskup Komarica.

On je naveo da uskrsli Hrist, koji djeluje u srcima mnogih ljudi, vjernike nadahnjuje, pročišćuje i učvršćuje u njihovim nastojanjima da osiguraju dostojan život na zemlji.

- Potičem sve članove svoje biskupije, koji žive bilo u svojim župama ili još iz prognanstva traže mogućnost održivog povratka u svoj rodni kraj da se okrenu Hristu, ne samo u ove praznične dane, nego po mogućnosti svakodnevno - naglasio je biskup Komarica. Dodao je da ga raduje što će naredne sedmice doći do susreta poglavara Katoličke crkve pape Franje i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, ističući da očekuje da će biti riječi i o tome da u RS nema gotovo 95 odsto katolika u odnosu na njihov broj prije rata. 

Komarica je Uskrs čestitao svim članovima Banjalučke biskupije, sveštenicima, redovnicima i katoličkim vjernicima, dok je svim vjernicima koji praznik Hristovog vaskrsenja slave po julijanskom kalendaru čestitao uz tradicionalan pozdrav “Hristos vaskrse - Vaistinu vaskrse!”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana