Ускоро резултати експерименталне мале матуре

М. Л.
Ускоро резултати експерименталне мале матуре

Бањалука - Резултати експерименталне мале матуре, која је одржана у 94 од укупно 187 основних школа у Српској, биће познати сутра, рекао је директор Републичког педагошког завода РС Предраг Дамјановић.

Тестови из српског језика и математике, које је прошле седмице радило 4.500 малих матураната, показаће њихово знање из та два предмета, а у експерименталној малој матури која се организује другу годину заредом учествује и више од 2.500 наставника у разним комисијама.

- На колегијуму који ће се одржати у уторак разматраћемо резултате мале матуре, а потом ће резултати бити објављени. Очекујем да ће резултат бити бољи од прошлогодишњег иако нису сви задаци на тесту били из збирке задатака која је била доступна ђацима за вјежбање, па се евентуално ту очекују одређене грешке - истакао је Дамјановић и додао да ће добијени резултати показати првенствено знање ученика, а потом и да ли су поштована сва прописана упутства завода.

Подсјетио је да је према Стратегији развоја образовања РС планирано да обавезна мала матура у Српској за ученике деветих разреда буде уведена у школе од школске 2021/22. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана