Ускоро радови на ГП Братунац на мосту “Братољуб”

nezavisne.com
Ускоро радови на ГП Братунац на мосту “Братољуб”

Бањалука - Управа за индиректно опорезивање БиХ (УИО) расписала је тендер за изградњу граничног прелаза Братунац, процијењене вриједности 12,3 милиона КМ без ПДВ-а.

Рок за достављање понуда на овај тендер истиче 7. марта у 12 часова, а понуђачи да би учествовали у поступку јавне набавке морају доставити и оригиналну безусловну банкарску гаранцију за озбиљност понуде. Износ тражене гаранције за понуду је 145.000.000 КМ, док је рок за изградњу граничног прелаза 350 дана од дана увођења у посао.

Између осталог, понуђачи да би учествовали на овом тендеру морају доказати да су у 2017. години позитивно пословали као и то да су у посљедње три године имали манимум промета од 14 милиона КМ за сваку годину.

Такође, понуђачи ће морати доказати да су у периоду од 1. јануара 2016. године до дана подношења понуде извршили најмање један уговор о извођењу радова који су предмет ове јавне набавке, односно да су извршили радове нискоградње или радове на рехабилитацији путева или високоградње, чија је вриједност минимално пет милиона КМ без ПДВ-а. Поред тога, понуђачи морају имати најмање 100 запослених или ангажнованих радника, да имају постављену асфалтну базу капацитета минимиално 100 тона у свом власништву или на располагању која је од мјеста извођења радова удаљена максимално 70 километара, а исто тако и бетонску базу која не смије бити удаљена више од 70 километара.

Подсјећања ради, гранични прелаз градиће се послије неколико година застоја на мосту “Братољуб”, чију изградњу је финансирала Република Србија, а налази се на ријеци Дрини на релацији Братунац - Љубовија. Његова изградња трајала је од октобра 2015. до маја 2017. године и коштала је око 13 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана