Uskoro elektronsko dostavljanje računa Poreske uprave

Srna
Uskoro elektronsko dostavljanje računa Poreske uprave

Banjaluka, - Poreska uprava Republike Srpske je u završnoj fazi priprema za puštanje u rad E-računa - nove usluge elektronskog dostavljanja računa za porez na nepokretnosti koja će poreskim obveznicima uskoro biti na raspolaganju.

Ovo novo funkcionalno i ekonomično rješenje, između ostalog, omogućiće poreskim obveznicima aktiviranje usluge elektronskog dostavljanja računa za porez na nepokretnosti bez potrebe dolaska na šaltere Poreske uprave Republike Srpske, a biće dostupno na internet stranici /https://eusluge.poreskaupravars.org/ /, gdje će obveznici koji nisu korisnici E-usluga moći da unošenjem traženih podataka aktiviraju uslugu E-račun i koriste njene pogodnosti, saopšteno je iz Poreske uprave.


Cilj uvođenja elektronskog računa za nepokretnosti je smanjenje troškova obrade podataka, efikasnija, brža i jeftinija dostava računa za porez na nepokretnosti, ali i digitalna transformacija, odnosno da omogući da Poreska uprava Republike Srpske postane joše efikasniji servis građana.

Ova usluga će poreskim obveznicima-vlasnicima nepokretnosti u Republici Srpskoj, koji žive u BiH ili inostranstvu, omogućiti da jednostavno kroz par koraka putem interneta imaju uvid u svoje obaveze za porez na nepokretnosti, odnosno da pregledaju i preuzmu svoj račun za nepokretnosti.

Poreska uprava Republike Srpske će putem medija obavijestiti poreske obveznike-vlasnike nepokretnosti u Srpskoj kada će nova usluga biti dostupna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana