Усељење у Студенстки дом почиње у уторак

ATV
Усељење у Студенстки дом почиње у уторак

Бањалука - Академска година је почела, а смјештај за све студенте који испуњавају услове за боравак у Студентским домовима још није омогућен. Усељење у други павиљон Студентског центра “Никола Тесла” почиње у уторак, а у први павиљон, због радова и санације, тек од краја новембра.

“Од уторка крећемо у процедуру да се у складу са правилима нашим, када је у питању смјештај, крене у процедуру смјештања студената у други, трећи и четврти павиљон, у складу са нашом конкурсном процедуром, а то јесте са расписаним слободним мјестима од 992 лежаја. 188 бруцоша, односно новоуписаних студената, ће бити примљено на смјештај, гдје ће бити распоређени у други, трећи и четврти павиљон,” рекао је Зоран Бабић, директор Студентског дома “Никола Тесла”.

Студентима проблеме ствара неусељиви први павиљон, јер ће гужви, тврди предсједник Скупштине Студената СЦ “Никола Тесла” Љубиша Карлица, опет бити у собама преостала три дома. Када је у питању обновљени други павиљон, задовољни су обављеним радовима. 

“Јако смо задовољно што се дом обновио, што ће студенти имати бољи смјештај, што ће имати пуно боље услове. Што се тиче и самих петих спратова горе ће бити смјештени најбољи студенти, они ће горе имати и своју читаоницу и своју кухињу на истом спрату, а што се тиче самог рока једино ту нисмо задовољни,” рекао је Карлица. 

Стари и дотрајао студењак, у децембру је докрајчило невријеме у којем је јак вјетар потргао кровове са три студентска дома, који су након обилних киша поплавили и остали готово уништени. Санација у другом павиљону почела је у мају и требала је бити завршена до 5. септембра, док је у првом почела у јулу, а крај радова очекује до 30. новембра. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана