Уручено 400 ваучера у Лазареву

Срна
Уручено 400 ваучера у Лазареву

Бањалука - Подјела платних картица по ваучер моделу Фонда солидарности за обнову Републике Српске настављена је данас за становнике насеља Лазарево један и два у Бањалуци, гдје је уручено 400 картица.

Прве картице становницима насеља Лазарево уручио је министар за економске односе и регионалну сардању Републике Српске Игор Видовић, који је навео да је за становнике Лазарева један подијељено 330, а за становнике Лазерава два 70 платних картица.

"То су платне картице за домаћинства чија штета прелази 5.000 КМ, у овом случају то је штета на стамбеним објектима и на добрима", рекао је Видовић новинарима.

Он је истакао да грађани картице могу искористити у 28 фирми у Бањалуци и десетак фирми у Лакташима. Видовић је напоменуо да су платни терминали профункционисали прије пар дана, те да је заокружен комплетан процес релизације картица.

"Грађани могу да провјере да ли се налазе у Јединственом регистру штете на сајту Владе Републике Српске и виде колики су процијењени износи, како за стамбене објекте, тако и за добра", рекао је Видовић.

Он је напоменуо да су грађани дужни да провјере и друге, за које сматрају да нису били поплављени.

Видовић, који је становник Лазарева и који је, такође, поплављен, рекао је да је ова мјесна заједница специфична, с обзиром на то да дио становништва живи у баракама које су још прије 20 година требале бити замијењене чврстим објектом.

"У сваком случају, обећање које је дао предсједник Републике Српске ми сад испуњавамо", нагласио је Видовић.

Савјетник градоначелника Бањалуке Радмила Стојнић рекла је да град заједно са Владом Српске учествује у подјели картица, те да град пружа логистику.

Она је навела да је до сада на цијелом подручју града подијељено 1.200 картица.

"Како добијамо картице од Владе, тако их дистрибуишемо. Сматрамо да ћемо у наредних седам до десет дана подијелити све картице онима који су угрожени у поплавама, да би могли завршити санацију објеката", рекла је Стојнићева.

Становник насеља Лазарево један Радан Пекез рекао је да му је у поплави причињена штета која је процијењена на 7.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана