Уручене награде Капетан Миша Анастасијевић

Срна фото: nezavisne.com
Уручене награде Капетан Миша Анастасијевић

Бањалука - Представници "Медија инвента" из Новог Сада и Универзитета у Бањалуци вечерас су уручили 24 престижне награде "Капетан Миша Анастасијевић" за допринос у областима стваралаштва, друштвеног ангажмана и пословања.

Награде су у Бањалуци уручене предсједнику Народне скупштине Републике Српске Недељку Чубриловићу, министру индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петру Ђокићу, Компанији "Интегра инжењеринг", угледним и значајним личностима и успјешним привредницима.


Чубриловић, коме је награда уручена за јачање демократије и парламентарног живота у Српској, истакао је да му много значи признање која носи име великог српског задужбинара.

"Ову награду доживљавам и као признање Народној скупштини Републике Српске за 25 година успјешног рада. Честитам свима који су добили ову престижну награду", рекао је Чубриловић новинарима.

Ђокић је нагласио да се резултат рада појединца не може посматрати одвојено од рада и успјеха комплетне заједнице.

"Много ми значи што сам добио ову награду. Захвалан сам мојим сарадницима у Министарству и Влади Српске, што смо дали допринос да наш рад буде видљив", рекао је Ђокић.

Директор Компаније "Интегра" из Бањалуке Славица Станковић рекла је да преузимањем признања има велику обавезу да постиже још боље резултате пословања.

Директор "Медија инвента" Владо Маркановић каже да је капетан Миша Анастасијевић био најпознатији добротвор Универзитета у Београду.

"У његовој палати на Студентском тргу смјештен је и данас Ректорат београдског Универзитета. На тој згради, која је некада била Филозофски факултет, пише: жМиша Анастасијевић свом отечествуж", рекао је Маркановић.

Он је оцијенио да су предузетнишво и култура комуникације стваралачке снаге које морају бити његоване.

Ово признање се у Србији додјељује привредним и друштвеним ствараоцима од 2000. године, а већ пет година и на "Дунавском бизнис форуму" најбољим привредницима из 14 земаља Подунавља.

Међу ранијим добитницима овог високог признања су и један од најцјењенијих српских хирурга у свијету академик Зоран Кривокапић, редитељ Емир Кустурица, глумица Мира Бањац, прослављени виолиниста Јован Колунџија, атлетичарка Ивана Шпановић, премијер Србије Александар Вучић, предсједник Републике Српске Милорад Додик, власник "МК групе" Миодраг Костић, генерални менаџер "Хемофарма" Роналд Селигер и многи други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана