Уручена 21 платна картица у Новом Граду

Срна
Уручена 21 платна картица у Новом Граду

Нови Град - Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић и начелник општине Нови Град Сњежана Рајилић уручили су данас платне картице по ваучер моделу Фонда солидарности за обнову Српске за 21 породицу из ове локалне заједнице.

Ковачевић је рекао да је Влада Српске прва у региону која је пружила конкретну помоћ становништву након поплава у мају.

"Данас смо у Новом Граду подијелили 21 платну картицу. На тај начин Влада ће становништву дијелом на објектима санирати штету која је већа од 5.000 КМ", навео је Ковачевић.

Он је најавио да ће Влада наставити са подјелом ваучера у Новом Граду и другим поплављеним подручјима, те и даље помагати и становништву и привредним субјектима који су претрпјели штету.

Ковачевић је истакао да су ваучери прва помоћ, након чега ће бити сагледана могућност санације штете на инфраструктури и привредним објектима из донаторских средстава.

"Учинићемо све да привреда и грађани Републике Српске дођу на ниво прије мајских поплава", поручио је Ковачевић.

Рајилићева је захвалила Влади за помоћ становништву општине Нови Град у санацији штете од поплава.

Она је рекла да ће ових дана почети санација мостова, али да је тренутно најважније да се људи којима су били поплављени објекти могу вратити кући и санирати штету.

"Драго ми је да су се одазвали и неки привредни субјекти, на примјер предузеће жПривредни препородж које је донирало 36.000 КМ за обнову мостова, као и нека удружења грађана која су уплатила пет-шест хиљада марака", рекла је Рајилићева.

Преостало је да платне картице у наредном периоду добије још 59 домаћинстава код којих је штета од поплава мања од 5.000 КМ.

Штета од поплава на подручју општине Нови Град износи 4.399.228 КМ, од чега на инфраструктури 3.132.730 КМ, на стамбеним објектима 559.670 КМ и у пољопривреди 706.820 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана