Uprava za indirektno oporezivanje BiH: Četiri otkaza za prestupe

M. Mi.
Uprava za indirektno oporezivanje BiH: Četiri otkaza za prestupe

Banjaluka - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH kaznila je u 2017. godini 43 službenika zbog kršenja zakona i propisa.

Komisije u UIO su u toku 2017. radile na 69 disciplinskih predmeta pokrenutih protiv radnika za težu povredu službene dužnosti. Od tog broja 30 postupaka je preneseno iz prethodnog perioda, dok je 39 pokrenuto u toku 2017. godine.

- Izrečene su 43 disciplinske mjere propisane Zakonom o UIO i Pravilnikom o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti zaposlenih. Zbog kršenja propisa četiri radnika dobila su otkaz, 21 je novčano kažnjen, dok su tri raspoređena u nižu kategoriju u okviru radnog mjesta. Izrečeno je i 15 usmenih opomena - kazao je načelnik Odjeljenja za komunikacije u UIO Ratko Kovačević.

Ova institucija lani je dospjela u žižu javnosti nakon objavljivanja fotografije na kojoj jedan od službenika masira polugolu koleginicu. Njih dvoje su na kraju prebačeni iz kancelarije da slažu robu u skladištu u iduće dvije godine, a pridružio im se i kolega koji ih je fotografisao. Njima su u skladu sa novim radnim mjestom umanjene i plate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana