Управа за индиректно опорезивање БиХ: Четири отказа за преступе

М. Ми.
Управа за индиректно опорезивање БиХ: Четири отказа за преступе

Бањалука - Управа за индиректно опорезивање (УИО) БиХ казнила је у 2017. години 43 службеника због кршења закона и прописа.

Комисије у УИО су у току 2017. радиле на 69 дисциплинских предмета покренутих против радника за тежу повреду службене дужности. Од тог броја 30 поступака је пренесено из претходног периода, док је 39 покренуто у току 2017. године.

- Изречене су 43 дисциплинске мјере прописане Законом о УИО и Правилником о дисциплинској и материјалној одговорности запослених. Због кршења прописа четири радника добила су отказ, 21 је новчано кажњен, док су три распоређена у нижу категорију у оквиру радног мјеста. Изречено је и 15 усмених опомена - казао је начелник Одјељења за комуникације у УИО Ратко Ковачевић.

Ова институција лани је доспјела у жижу јавности након објављивања фотографије на којој један од службеника масира полуголу колегиницу. Њих двоје су на крају пребачени из канцеларије да слажу робу у складишту у идуће двије године, а придружио им се и колега који их је фотографисао. Њима су у складу са новим радним мјестом умањене и плате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана