Uplata dijela duga još drži kapije deponije otvorenim

V. P.
Uplata dijela duga još drži kapije deponije otvorenim

Banjaluka - Direktor banjalučkog preduzeća "Dep-ot" Novo Grujić prolongirao je zatvaranje kapije deponije u Ramićima kod Banjaluke za deset dana komunalnim preduzećima koja su izmirila dio duga, ali i onima koja planiraju da to učine.

Neka od preduzeća koja imaju značajna dugovanja prema "Dep-otu" već su uplatila dio dugovanja. Grujić je rekao da je Gradska čistoća iz Gradiške uplatila 50.000 KM, "Komunalac" iz Laktaša 30.000, a "Park" iz Prnjavora 20.000 KM.

- Banjalučka "Čistoća" je uplatila 110.000, a imam obećanje da bi najkasnije do kraja dana trebalo da uplate dodatnih 60.000 maraka - rekao je juče Grujić.

Dodao je da je preduzeće "Čistoća i zelenilo" Čelinac, koje sada ima dug od 147.000 KM, tuženo i da je pod blokadom, dok je preduzeće "Bobas" iz Kotor Varoša uplatilo 3.000 maraka.

- Preduzeće "Eko-euro tim" iz Banjaluke, sa dugom od 123.000 KM, uprkos upozorenju, nije uplatio ni dio dugovanja. Nadam se da ćemo i sa njima ostvariti dogovor kako ne bismo bili primorani da im zatvorimo kapiju - rekao je Grujić.

Podsjetio je da je glavni razlog zbog kojeg su se odlučili na ovakav korak to što im dospijeva rata po osnovu kredita Svjetske banke u iznosu od 240.000 KM. Grujić je kazao da su pola tog iznosa uplatili prošle sedmice, a ostatak planiraju da uplate danas.

Grujić je ranije najavio da dužnicima koji do 20. oktobra ne izmire 30 odsto duga neće dozvoliti odlaganje otpada. Ukupno dugovanje komunalnih preduzeća iz Laktaša, Prnjavora, Gradiške, Čelinca, Kotor Varoša, Kneževa, Srpca i Banjaluke iznosilo je 1,89 miliona KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana